Logo Stopzevling Logo Spinoco - partner Stop Zevling Partner projektu

Kontaktujte nás

    Stop Zevling Sport Jam 21.9.2024

      V souladu se zněním Zákona o ochraně osobních údajů č.101/2000 Sb. zájemce odesílající registrační formulář s osobními údaji automaticky s odesláním poskytuje souhlas s použitím osobních údajů, obsažených v registračním formuláři, pořadateli SPORT JAMU pro účely interního zpracování a uchování v databázi.

      Praha 14 opět ožije nohejbalem

      Na Praze 14 se bude opět hrát Hloubětínská smeč

      Jako každý rok i tentokrát se na Praze 14 – Hloubětín bude hrát nohejbalový turnaj zvaný Hloubětínská smeč.

       

      Praha – V sobotu 21.května se bude tradičně hrát nohejbalový turnaj Hloubětínská smeč. V areálu Slavoj Hloubětín bude hostit již třetí ročník.

      Tyto turnaje mají svou tradici sahající až do šedesátých let. Dříve se hrálo na kurtech Hloubětínské cihelny a později pod vozovnou Hloubětínská.

       

      Stop Zevling je tradičně spolupořadatelem a aktivním týmem. Tešíme se na další skvělý turnaj, kterým se snaží oživit a připomenout slávu hloubětínského nohejbalu. Svého času patřil k absolutní špičce a snaží se znovu přilákat co nejvíce diváků.

       

       

      Hloubětínská smeč 2016 – Rozhovor

       

      Nezadržitelně se blíží již tradiční turnaj v nohejbale Hloubětínská smeč, která se koná 21.5. 2016 v areálu Slavoj Hloubětín. Letos nás čeká už třetí ročník.

       

      Hlavním posláním je oživit a připomenout slávu hloubětínského nohejbalu, který svého času patřil k absolutní špičce. Podle pamětníků se nohejbal v Hloubětíně hraje od šedesátých let. Hrálo se na kurtech u Hloubětínské cihelny a později pod vozovnou Hloubětínská.

       

      Roku 1972 se pod hlavičkou ČSTV formoval TJ Slavoj Hloubětín, jeden z nejúspěšnějších nohejbalových týmů vůbec. Až do roku 1972 působil na hřišti u dnešní ZŠ Tolerance v Mochovské ulici. Na zápasy se pravidelně chodilo dívat až 700 diváků. S profesionály se tu občas mísili amatérští hráči, které občas musel školník vyhánět doslova koštětem.

       

      Slavoj Hloubětín se v roce 1977 přesunul na hřiště u bazénu, kde si svépomocí vybudoval dva antukové kurty, zde působil až do roku 1989.

      Slavoj Hloubětín je rekordmanem v počtu titulů v extralize – mezi lety 1974 až 1989 zvítězil dvanáctkrát.

       

      Nohejbal v Hloubětíně však žije i v dnešní době a my jsme vyzpovídali hlavního pořadatele a tvůrce myšlenky uspořádat Hloubětínskou smeč Michala Zábranského.

       

       

      1. Co tě vedlo k založení a organizaci Hloubětínské smeče ?

       

      K založení turnaje mě vedlo to, že jsem chtěl obnovit tradici hloubětínského nohejbalu a rozjet tak po letech novou éru tohoto v místní komunitě oblíbeného sportu. Vždy v Hloubětíně nohejbal byl, ale za poslední léta už to začalo hodně upadat. To byl také důvod proč se začal tento turnaj také pořádat.

       

      1. Letos se koná již třetí ročník, co nás čeká a nemine ? Můžeš blíže představit program letošního turnaje ?

       

      Letos se koná třetí ročník tohoto již tradičního turnaje za což musím poděkovat městské části Prahy 14 za velikou podporu k uspořádání tohoto turnaje. Letos nás čeká opět podívaná na kvalitní nohejbal v podání amatérských hráčů tohoto sportu, 16 trojčlených týmů se postará o podívanou po celý den. V 8:30 nástup a seznámení s turnajem, 9:00 výkop. Kvalitní zázemí a caterig v podání party od Stop zevling s hudebním mixem po celý den až po vychlazené pivo a klobásky na grilu. Letos také plánujeme badminton, pétanque, bublifukování a dětský koutek pro ty nejmenší. Opět se bude dávat speciální cena turnaje pro nejužitečnějšího hráče, tak šanci mají všichni!

       

      1. Jaké jsou Tvé další plány s Hloubětínskou smečí do budoucna ?

       

      Plány jsou velké, chtěl bych udělat těchto turnajů v průběhu roku víc a ne jen v podobě Hloubětínské smeči. Ale zázemí (hřiště) na Praze 14 chybí tak už teď přemýšlím, kde se odehraje turnaj příští rok. Areál Slavoje Hloubětín se totiž po turnaji bude rekonstruovat a už zde nebude místo pro tento náš sport. No uvidíme, třeba v místě vyrostou nové kurty a tradice bude pokračovat

       

      1. Jak jsi se dostal k nohejbalu Ty a jak tento sport vnímáš

       

      K nohejbalu jsem se dostal už od malička, jakožto dítě vyrůstající v Hloubětíně mě rodiče braly po podobných turnajích nebo jen když si šly s kamarády kopnout. Až v pozdějších letech jsem se začal nohejbalu věnovat naplno a začal ho brát váže až s rukama ze Stop Zevling nohejbal Černý Most, v tomto týmu působím od jeho založení do dnes a pokud zdraví dovolí, tak to plánuji i v budoucích letech. Tento sport vnímám jako krásnou kreativní hru při které může překvapit opravdu každý a může tak tvořit a realizovat se.

       

      1. Chceš něco vzkázat veřejnosti

       

      Nebojte se dělat nové věci, a když je u toho pohyb a dobrá parta tak to jde samo. Pijte s Mírou a kuřte s Vojtou.

       

      21.5.2016 jste všichni srdečně zváni na Hloubětínskou smeč! Letošní ročník bude zároveň i rozloučením s krásným místem areálu Slavoj které po turnaji projde obrovskou proměnou. Zda k lepšímu? To se můžeme nechat jen překvapit…

       

      © Copyright 2024 | Stopzevling Všechna práva vyhrazena